معرفی و تاریخچه

با توجه به تعالیم اسلام در زمینه گسترش مرزهای دانش، به منظور ارتقاء سطح سلامت جامعه و تاکید بر عملیاتی کردن نقشه جامع علمی کشور جهت رسیدن به اهداف سند چشم انداز ایران 1404 پژوهشکده های علوم پزشکی به منظور گسترش و توسعه پژوهش و فناوری و انسجام بیشتر تحقیقات مرتبط با حوزه سلامت در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها و دستیابی به اهداف کوتاه مدت ودراز مدت در زمینه ارتقاء سطح سلامت در کشور و در راستای سیاست های کلان کشور در زمینه تحقیقات تشکیل شده اند.

پژوهشکده مجموعه ای ماموریت محور متشکل از 3 مرکز تحقیقاتی است که حداقل 2 مرکز آن دارای مجوز قطعی بوده و این مراکز دارای اهداف و ماموریت مشترکی در حوزه سلامت بوده و فعالیت های پژوهشی خود را به صورت انسجام یافته در راستای سیاست های کلی دانشگاه با مدیریت واحد و فضای فیزیکی مناسب که متعاقب تایید معاونت تحقیقات وفنآوری وزارت متبوع ، به تصویب شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی رسیده باشد، به انجام می رساند.

اولین پژوهشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1393 مصوب گردید و از آن تاریخ تاکنون 3 پژوهشکده در دانشگاه مصوب و در حال فعالیت می باشند.  

نحوه درخواست تاسیس پژوهشکده

در صورتیکه فعالیت‌های مراکز به نحوی گسترده شود که احتیاج به تعامل و فعالیت‌های چند مرکزی باشد پژوهشکده با شرایط ذیل تأسیس می‌شود:

- ارائه هدف و عنوان پژوهشکده مطابق با نیازهای اساسی کشور در انواع بنیادی، کاربردی و توسعه ای در یک رشته مشخص و یا به صورت میان رشته ای در هر یک از زمینه های علوم پزشکی

- داشتن حداقل دو مرکز تحقیقات با موافقت نامه قطعی و یک مرکز تحقیقات با موافقت نامه اصولی مرتبط، که فعالیت و اهداف همراستا و مشترک داشته باشند.

-معرفی سه نفر پژوهشگر تمام وقت از هر مرکز تحقیقات با تخصص مرتبط و سابقه فعالیت هم راستا با عنوان پیشنهادی پژوهشکده که از این تعداد ( 9 نفر مجموع سه مرکز) حداقل 6 نفر دارای h-index بالای 10 باشند.

-برخورداری از روند صعودی ارزشیابی طی دوره متوالی سه سال اخیر برای هر مرکز تحقیقات بر اساس شاخص z .

- جذب بودجه از سازمان های دولتی (غیر از وزارت بهداست و دانشگاه های علوم پزشکی) و مراکز خصوصی داخل کشور برای هر مرکز تحقیقات حداقل دو مورد طی سه تا پنج سال گذشته.

- جذب بودجه از موسسات و  سازمان های بین المللی برای هر مرکز تحقیقات حداقل یک مورد طی سه تا پنج سال گذشته برای هر مرکز تحقیقات .

- چاپ حداقل 6 مقاله مشترک با مراکز/سازمان ها/موسسات/دانشگاه های داخل کشور در شش سال گذشته مرتبط با وضوع فعالیت مرکز ( هم راستا با محور فعالیت پژوهشکده)  برای هر مرکز تحقیقات  که نویسنده اول یا مسئول مقاله از مرکز تحقیقات باشد و  ISI-PubMed نمایه شده باشد. ( به طوریکه دو نفر از اعضا در یک مقاله به عنوان نفر اول و نویسنده مسئول نباشند) ویکی از مقالات ثبت شده در مجلات با Impact Factor بالای یک باشد.

- دارا بودن حداقل 4 مقاله مشترک با سایر دانشگاهها/ مراکز و یا موسسات علمی معتبر خارج از کشور در شش سال گذشته مرتبط با وضوع فعالیت مرکز ( هم راستا با محور فعالیت پژوهشکده)  برای هر مرکز تحقیقات  که نویسنده اول یا مسئول مقاله از مرکز تحقیقات باشد و  ISI-PubMed نمایه شده باشد.

- ارائه حداقل ده طرح تحقیقاتی پایان یافته در هر مرکز در طی سه سال گذشته که گزارش نهایی آنها ارائه شده باشد.

 

- داشتن امکانات و تجهیزات کافی برای انجام امور تحقیقاتی شامل:
    . دارا بودن حداقل یک اتاق مناسب برای هر دو پژوهشگر
    . داشتن اتاق تجهیزات مشترک پایه(Core facilities)
    . وجودکتابخانه، سالن مطالعه، سالن کنفرانس مناسب با تجهیزات مورد نیاز
 - پژوهشکده ها از نظر مالی تابع آیین نامه مالی و معاملاتی موسسه، سازمان یا دستگاه متقاضی بوده و از نظر اداری مشابه یک دانشکده خواهد بود.
- پژوهشکده‌های مصوب می تواند طبق مصوبات و قوانین شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی نسبت به راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی اقدام نماید.

آیین نامه و فرم ها

آیین نامه تاسیس پژوهشکده

فرایند تاسیس پژوهشکده

فرم شماره 1-پرسشنامه درخواست تاسیس پژوهشکده

فرم شماره 2-مشخصات مرکز تحقیقات

فرم شماره 3-فایل اطلاعات علمی مرکز

فرم شماره 4-طرح توجیهی

فرم شماره 5-اساسنامه

فرم شماره 6-برنامه راهبردی(استراتژیک)

فرم شماره 7-پاورپوینت

فرم شماره8-چک لیست امضاء شده دانشگاه

 

 نحوه آدرس دهی(affiliation)  

  .research center, research institute for ..., Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran...