پیروی از یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات، ABSI را کاهش میدهد که یک شاخص اصلی چاقی مرکزی است.
امروزه بیماری های قلبی عروقی به عنوان اصلی ترین عامل مرگ و میر در جهان شناخته می شوند، همچنین آترواسکلروزیس و گرفتگی عروق به عنوان اصلی ترین علل آن شناخته می شوند. بطور کلی مطالعات اخیر نشان داده اند که اجزای رژیم غذایی از جمله کربوهیدرات مصرفی از حیث کمیت و کیفیت، نقش بسیار مهمی در ابتلا به بیماری های متابولیک ایفا می کنند، بنابراین داشتن یه الگوی غذایی سالم ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و عوامل خطر آن را کاهش می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر کمیت و کیفیت کربوهیدرات رژیمی بر عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی طراحی گردیده است.
نتایج مطالعه حاضر که با دربرگیری 1982 بزرگسال از کوهورت قلب شیراز بدست آمده است نشان می دهد که بین امتیاز رژیم کم کربوهیدرات و کیفیت کربوهیدرات رژیمی با شاخص شکل بدنی رابطه معکوس وجود دارد ولی بین بار انسولین و شاخص شکل بدنی رابطه مستقیم وجود دارد، بعلاوه بین شاخص گلایسمیک و شاخص آتروژنیک پلاسما ارتباط معکوس وجود دارد و بین شاخص انسولین و نمایه توده بدنی ارتباط معکوس وجود دارد. به طور کلی به نظر می رسد پایبندی به رژیم های غذایی کم کربوهیدرات و با کیفیت کربوهیدرات بالاتر ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را تاحدود زیادی را از طریق کاهش شاخص شکل بدنی کاهش می دهد. همچنین رژیم هایی که شاخص گلایسمیک پایینی دارند، شاخص آتروژنیک پلاسما و ریسک بیماری های قلبی عروقی را کاعش می دهند اما در هر حال، انجام مطالعات بیشتر جهت نتیجه گیری بهتر ضروری به نظر میرسد. در خصوص ارتباط شاخص و بار انسولین با شاخص های تن سنجی نیز مطالعات گسترده تری لازم است تا بتوان اظهارنظر قطعی نمود.
کلیدواژه ها: بیماری های قلبی عروقی، رژیم غذایی کم کربوهیدرات، تغذیه، چاقی، مطالعه کوهورت
گروه مخاطب:
رسانه ها و مردم
متخصصان و پژوهشگران
مشخصات طرح مرتبط:
عنوان پروژه: بررسی ارتباط بین کیفیت و کمیت کربوهیدرات دریافتی با فاکتورهای خطر قلبی عروقی، شاخص های گلایسمیک و تن سنجی در شرکت کنندگان کوهورت قلب شیراز
مجری اصلی:دکتر زهرا سهرابی
همکاران: زهرا مصلی نژاد، محمد جلالی، کاین سی تی کلارک، محمدجواد زیبای نژاد، مهران نوری، سید سعید محمدی، مهراب صیادی، ایمان رازقیان جهرمی، نادر پارسا، فاطمه زیبای نژاد
تاریخ اتمام طرح:۱۴۰۱/۰۴/۲۲| کد طرح: 25589
مقاله:https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39472889/
نظر دهید