• 1404/02/02
  • - تعداد بازدید: 8
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

از آنجایی که استفاده از آنتی بیوتیک ها در دام تقریباً اجتناب ناپذیر است، زمان قطع مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند نقش مهمی در جلوگیری از انتشار باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر داشته باشد.

استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها و عدم توجه به دوره حذف آنها باعث ورود آنتی بیوتیک ها به شیر می شود که می تواند باعث ایجاد حساسیت در انسان و ایجاد باکتری های بیماری زا مقاوم به آنتی بیوتیک در طولانی مدت شود، بنابراین کنترل کیفیت و بهداشتی شیر ضروری است.این مطالعه با هدف بررسی شیوع باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر به صورت یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز در ایران انجام شد. پس از بررسی 314 مطالعه، در نهایت 38 مورد انتخاب شدند و اطلاعات در نرم افزار Stata ثبت و تجزیه و تحلیل شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که شیوع باقیمانده آنتی بیوتیک ها در شیر با استفاده از روش غربالگری 28 درصد بود . میزان باقیمانده آنتی بیوتیک ها با استفاده از روش های ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) و کروماتوگرافی مایع با فشار بالا (HPLC) به ترتیب 43 درصد  و 27 درصد  بود.داده های به دست آمده از متاآنالیز نشان می دهد که علی رغم گزارش های مختلف از مقدار کمی باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر، میانگین مقدار در روش الایزا 16.98 ppm بود. اگرچه شیوع آنتی بیوتیک در ایران نسبتاً بالا است، اما مقدار کمی آن بهینه است. همچنین از آنجایی که استفاده از آنتی بیوتیک ها در دام تقریباً اجتناب ناپذیر است، زمان قطع مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند نقش مهمی در جلوگیری از انتشار باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر داشته باشد.

 ارائه نتایج حاصل از این طرح می تواند در اختیار ارگان های نظارتی مواد غذایی برسد تا بتوان با اتخاذ سیاسیت های مناسب از میزان باقیمانده های آنتی بیوتیکی در شیر کاست.

  • گروه خبری : گروه اطلاعیه
  • کد خبری : 122067
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست